Steeds meer vegan

McDonald's komt met vegan nuggets van aardappel en kikkererwten

19 maart 2019 10:31 Aangepast: 19 maart 2019 10:31
McDonald's lanceert in Noorwegen de 'vegan nugget'. Beeld © McDonald's

Mora, HEMA en IKEA hebben één ding gemeen: ze verkopen veganistische snacks. Hoewel McDonald's tot nu toe achterbleef, zet de fastfoodketen in het buitenland toch haar eerste stappen in vegan-land. Het nieuwste product: kipvrije nuggets.

McDonald's in Noorwegen komt met een nieuw soort nuggets op de proppen. Deze zijn niet gemaakt van kip, maar van aardappel, kikkererwten, ui, wortel en mais, in een krokant jasje.

Vegan Happy Meal

Het is niet het eerste veganistische product dat McDonald's lanceert. Eerder dit jaar werden er in Zweden al falafel-nuggets gelanceerd, en maakte Groot-Brittannië kennis met de vegan Happy Meal.

In Nederlandse filialen zijn tot dusver nog geen veganistische snacks verkrijgbaar. Een woordvoerder laat aan EditieNL weten dat de nuggets in Nederland voorlopig nog niet op de planning staan. "Maar we sluiten een vegan product voor de toekomst niet uit."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Is jouw make-up al vegan?

Op dit moment zijn er in Nederland wél drie vegetarische burgers verkrijgbaar. "Deze worden maar liefst driemaal zo vaak verkocht als de groenteburger die we hiervoor hadden. We zijn uitbreiding van vegetarische producten aan het verkennen."

Identiek

Fastfoodkenner Eke Bosman – ook wel bekend als de 'Snackspert' – is enthousiast over de opkomst van vegan snacks. "Eerst dacht ik dat het niet kon, vlees namaken. Nou, daar ben ik inmiddels wel op teruggekomen. Vegan snacks zijn door de jaren heen echt beter geworden. Vorige week heb ik nog de vegan kipcorn van Mora geproefd. Die was qua smaak identiek aan 'echte' kipcorn van de snackbar."

Hoewel hij kipnuggets een 'overgewaardeerde snack' vindt, staat Bosman er zeker voor open om de nieuwe variant van McDonald's te proberen. "Ik heb veel kipnuggets geprobeerd en die zijn allemaal niet best, dus laat ze maar komen. Als ze er wat liefde in hebben gestopt, zijn ze vast beter."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore