Droombaan

Altijd al de baas willen zijn over een kasteel? Dit is je kans!

15 maart 2019 09:57 Aangepast: 15 maart 2019 11:09
De nieuwe beheerder moet vanaf november in het slot gaan wonen Beeld © slotzuylen.nl

Ben je op zoek naar een nieuwe baan en een nieuw groot huis? Als je solliciteert op de functie van kasteelbeheerder, alleen of samen met je partner, van Slot Zuylen in Utrecht, dan zou je zomaar eens vanaf november in een kasteel kunnen wonen.

Omdat de huidige kasteelbeheerder op korte termijn met pensioen gaat, is stichting Slot Zuylen naarstig op zoek naar nieuwe beheerder of beheerders (een echtpaar is ook welkom). Vanaf mei vervul je 'een steutelpositie op Slot Zuylen' van 16 uur per week en vanaf 1 november is de functie uitgebreid naar 40 uur. Vanaf dat moment wordt van de beheerder verwacht dat hij of zij ook op het terrein van het Slot gaan wonen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Droombaan in Parijs? Disneyland zoekt nieuwe prins(ess)en

Ervaring met complexe terreinen

Past het kasteelleven wel bij jou? Solliciteren heeft alleen maar zin als je 'een gastvrije instelling' combineert met een positieve en een flexibele werkhouding. Bovendien moet je doortastend zijn en een 'can-do-mentaliteit' hebben. Bovendien moet je een hbo-diploma op zak hebben, ervaring hebben met 'complexe terreinen' en bereid zijn om in de zomermaanden langere dagen te draaien. In de winter mag je in 'je kasteel' met de beentjes omhoog, want de 'zomermaanden worden in de winter gecompenseerd'. 

Alles op rolletjes?

Wat ga je doen? Je moet er in ieder geval voor zorgen dat 'alles in en rond het museumkasteel op rolletjes loopt'. Verder moet je zorgen dat je met iedereen goed overweg kunt, want je krijgt een centrale functie die het werk van alle anderen - de vaste medewerkers, de vrijwilligers, de directie en het bestuur - ondersteunt. 

`