Politie helpt bij bevalling

Bedankje voor agenten Sanne en Roy die helpen bij heftige geboorte baby Charlie

14 maart 2019 16:53 Aangepast: 15 maart 2019 11:55
Agent Sanne deelt het verhaal van de geboorte van Charlie op Facebook Beeld © Facebook.com/PolitieHofvanTwente

De Twentse agenten Sanne en Roy zijn vorige verrast met een grote taart. Een bedankje voor hun hulp tijdens een zware thuisbevalling. Sanne doet nu haar verhaal op Facebook.

Een grote, blauwe slagroomtaart met een foto van baby Charlie. Dat kregen de Twentse agenten Sanne en Roy voor hun hulp bij zijn geboorte. "Een melding die je altijd bij blijft", aldus Sanne die nu op Facebook haar verhaal deelt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie redt zes verwaarloosde kittens en hun moeder uit parkeergarage

Een paar maanden geleden kregen Sanne en Roy de melding dat een ambulance hun hulp hard nodig had. De ambulancemedewerkers stonden voor een dichte deur op een adres waar zij hulp moesten verlenen. "We hebben daar, om geen tijd te verliezen, met veel geweld de deur geopend."

Spannende bevalling

Binnen zagen de agenten een vrouw die aan het bevallen was. "Wij zagen ook dat de bevalling zo ver gevorderd was dat zij het ziekenhuis niet meer zou halen," schrijft Sanne. Samen met Roy assisteerde ze het ambulancepersoneel bij de bevalling.

Volgens Sanne was het een spannende bevalling. "Toen het kindje er was, moest het met spoed naar het ziekenhuis. Dit moest zelfs met zoveel spoed dat moeder en kind niet samen vervoerd konden worden." De agenten bleven bij de moeder tot er ook een ambulance voor haar was.

Contact gehouden

Sanne en Roy hielden in de maanden na de geboorte contact met de moeder. Het gaat steeds beter met het jongetje dat Charlie is genoemd. Sanne besluit: "Charlie, je bent een mooi ventje en je hebt een super moeder. Wat fijn dat het goed met jullie gaat!"

`