Foutje

Jeroens vader van bijna 80 bestelt 99 fitness trackers te veel, Twitter helpt hem

14 maart 2019 09:53 Aangepast: 14 maart 2019 10:38
De vader van Jeroen Lammers bestelde per ongeluk 99 fitness trackers te veel Beeld © Jeroen Lammers

Niet een, maar honderd fitness trackers van een Chinese webwinkel werden er bij hem bezorgd. Een foutje van een bijna tachtigjarige man uit Zelhem. Zijn familie roept de hulp in van Twitter: "Wie o wie helpt mijn vader uit de brand?"

Dat zijn vader van bijna tachtig jaar uit het Gelderse Zelhem een fitness tracker kan gebruiken, is natuurlijk al bijzonder. "Hij is nog helemaal fit", vertelt Jeroen Lammers. Een apparaatje om je beweging bij te houden, bestelde zijn vader via de Chinese webwinkel AliExpress. "Per ongeluk kocht hij niet een fitness tracker, maar een heel pakket. Hij had het niet gezien dat er dan honderd in zitten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verslaafd aan AliExpress: 'Ik verwacht nog 52 pakketjes van ome Ali'

Omdat de prijzen op de website in dollars staan, viel het vader ook niet op dat hij omgerekend duizend euro betaalde voor zijn fitness tracker. Pas toen er een bericht over invoerrechten van 250 euro kwam, werd de fout opgemerkt. "Maar toen was het pakket al verzonden en konden we het niet meer tegenhouden."

'Kracht van social media'

De familie bedacht direct een plan om vader van zijn 99 extra fitness trackers en aan het te veel betaalde geld te komen. Jeroen stuurde een tweet: "Normaal doe ik dit niet, twitter inzetten, maar dit is voor een goede zaak. Wie o wie helpt mijn vader uit de brand." De tweet werd 116 keer gedeeld.

"We kregen ontzettend veel reacties", zegt Jeroen blij. "Binnen een avond was ik los. We hebben zelfs nog mensen moeten teleurstellen." Dat de fitness trackers vooral door mensen die de familie niet kent zijn gekocht, is voor hem nog het meest bijzonder. "Dit is de kracht van social media. We klagen vaak dat er zoveel troep opstaat, maar dit kan het dus ook doen."

Volgende project

Dit weekend wordt druk voor de familie Lammers. "Het is volgende project is al die apparaten opsturen. Dat gaat nog wel wat werk opleveren."

`