Singles gezocht

First Dates zonder camera's: in dit restaurant word je gekoppeld

12 maart 2019 16:51 Aangepast: 12 maart 2019 17:13
Het personeel probeert de aanmelders goed te matchen Beeld © iStock

Ben jij naarstig op zoek naar een nieuwe liefde maar durfde je je niet op te geven voor First Dates? Dan heeft een restaurant in Doetinchem wellicht een mooie middenweg bedacht: op 1 mei kun je op blind date in het restaurant, maar dan zonder camera's aan je tafeltje.

Op 1 mei wordt LEV Foodbar in Doetinchem omgetoverd tot LEV's Liefdesbar, zegt eigenaresse Marlon Natrop tegen EditieNL. "Ik vind First Dates een heel leuk programma, en toen dacht ik ineens: waarom organiseren wij niet zoiets in ons eigen restaurant?" 

Het enorm populaire BNNVARA-programma 'First Dates', waarvan ook een Britse versie is, koppelt deelnemers aan elkaar en laat ze hun eerste date beleven terwijl de camera alle flirts en ongemakkelijkheden aan tafel vastlegt. "Wij willen het precies zo doen maar absoluut zonder camera's", zegt Natrop. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarom houden we zo van First Dates? 'Omdat we sadistisch zijn'

Gelegenheids-cupido's

In totaal is er plek voor 45 mensen in het tijdelijke liefdesrestaurant. De eerste aanmeldingen zijn al binnen, maar volgens Natrop zijn ze nog steeds op zoek naar nog meer singles. "Op onze site kun je je aanmelden, waarbij naar je leeftijd, interesses en eerdere dates wordt gevraagd", zegt Natrop. Samen met twee collega's legt zij vervolgens alle aanmelders naast elkaar en proberen zo een zo goed mogelijke match te maken. "We zijn voor de gelegenheid even omgetoverd tot cupido's."

Net als in het tv-programma speelt de barman een grote rol. "First Dates heeft Victor, wij hebben barman Paul. Aan hem de taak om een ontspannen setting te creëren."

Achterhoekse liefde

Wie niet in de Achterhoek woont, niet getreurd. Ook mensen van ver daarbuiten mogen zich aanmelden. Natrop: "Natuurlijk is het wel zo handig als je een beetje bij elkaar in de buurt woont, maar wie weet ontmoet een Amsterdammer wel zijn grote liefde in de Achterhoek, dat zou toch mooi zijn?"

`