'Vreemde methode'

Bejaarde man (87) beroofd door knuffelende zakkenrollers

12 maart 2019 14:47 Aangepast: 12 maart 2019 14:50
De knuffelzakkenrollers zagen dat de man even daarvoor had gepind Beeld © iStock

Een bejaarde man (87) die vorige week in Maastricht zijn boodschappen aan het uitladen was in zijn garage, werd ineens 'vriendelijk' aangesproken door twee mannen die hem aan het eind van het gesprek zelfs een knuffel gaven. Een paar uur later werd de lege portemonnee van de man gevonden. De knuffelaars hadden 150 euro en zijn pinpas meegenomen.

De politie van Maastricht waarschuwt op Facebook dat zakkenrollers 'steeds vreemdere manieren vinden om te zakkenrollen'. Vervolgens doen ze in een post uit de doeken hoe de 87-jarige Maastrichtenaar vorige week de dupe werd van knuffelende zakkenrollers.

"Toen de man terugkwam van boodschappen doen en zijn spullen in de garage aan het uitladen was werd hij aangesproken door twee mannen. De mannen leken zeer vriendelijk en de twee mannen gaven de man aan het einde van het gesprek een knuffel", schrijven de agenten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zakkenrollers zetten piemel in

150 euro en pinpas verdwenen

De man had op dat moment niet door dat hij na de knuffel was beroofd. Enige tijd later werd zijn lege portemonnee in de buurt gevonden door 'een eerlijke vinder'. De man kwam vervolgens zijn portemonnee ophalen op het politiebureau en zag dat de 150 euro die hij eerder die dag had gepind en zijn pinpas waren verdwenen. 

Uit de camerabeelden die de politie hadden opgevraagd bleek dat de man in de supermarkt werd gevolgd door een vrouw en twee mannen. Zij zagen hierdoor dat de bejaarde man bij de kassa 100 euro extra pinde, waarna het drietal besloot de man tot aan zijn huis te volgen en hem daar te beroven. 

De pinpas van de man is inmiddels geblokkeerd. De politie is nog op zoek naar het knuffelende drietal. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore