Ontrouw

SGP Gelderland boos om poster met zoenende vrouwen in bushokje

12 maart 2019 11:00 Aangepast: 12 maart 2019 11:30
Foto ter illustratie Beeld © iStock

De Staatkundig Gereformeerde Partij in Gelderland vindt een nieuwe reclamecampagne van datingsite Novamora maar niks. Op de abri's van de site zijn twee zoenende vrouwen te zien. Met de poster wordt volgens de partij afbreuk gedaan aan de vraag van God om trouw te zijn.

De posters zijn in een paar bushokjes door Gelderland opgehangen. "Van inwoners van onder andere Barneveld hebben wij hier klachten over gekregen", zegt Henk Wobben van de SGP Gelderland tegen EditieNL. "Mensen die langs lopen vinden de poster aanstootgevend."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dertig abri's met Suitsupply reclame met zoenende mannen vernield

Via Novamora kunnen stellen die zin hebben in een spannende date elkaar vinden. "Er wordt opgeroepen om ontrouw te zijn. Het is heel erg dat Gelderland hier als provincie geld aan verdient." SGP Barneveld heeft vragen gesteld aan het college en hoopt dat dit soort reclames in de toekomst verdwijnen.

'Een bom onder relaties'

In 2013 verzette SGP-leider Kees van der Staaij zich al tegen de website Second Love. Zo'n site legt "een bom onder relaties, zelfs wanneer het goede huwelijken betreft", zei Van der Staaij toen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

SGP vindt reclame overspelsite Second Love maar niks

Ook nu is de partij duidelijk. "De Heer vraagt ons om trouw te zijn, lief te hebben en trouw te blijven. We vinden dat hieraan afbreuk gedaan wordt", aldus Wobben.

Schijntolerantie

Philip Tijsma van het COC 'snapt de ophef totaal niet'. "Waarom zou een zoen plotseling aanstootgevend moeten zijn?" zegt Tijsma tegen EditieNL. 

Volgens Tijsma is dit een typisch voorbeeld van 'schijntolerantie'. "Mensen zijn zogenaamd tolerant, maar als twee vrouwen die van elkaar houden zoenen dan willen ze dat ineens niet zien. Als je toch van iemand houdt, dan wil je dat toch kunnen tonen?"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore