Hondenleven

Voor luxepaardjes: supermarkt komt met hondensofa

07 maart 2019 16:43 Aangepast: 07 maart 2019 16:43
Beeld © Lidl

Vieze hondenpoten op je eerst zo smetteloze bank, daar zit waarschijnlijk niemand op te wachten. Lidl heeft nu een oplossing zodat je hond tóch op de bank kan. De supermarktketen verkoopt namelijk een speciale bank voor honden. Is dat teveel verwennerij?

Dierenexpert Martin Gaus vindt zo'n bank juist wel een goed idee. "Een hond vindt het lekker om zacht te liggen. Als je een kleedje en een kussen naast elkaar legt, gaat een hond op het kussen zitten." Dat is dus waarschijnlijk ook waarom je hond zo graag op de bank springt. "Jij ligt zelf ook liever op een matras, dan op de grond, toch?" voegt hij toe.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hondenbed met beschermingsfactor 50: heeft een hond dat nodig?

De hondensofa kan dus een uitkomst zijn. Je moet er wel wat voor over hebben, het meubelstuk kost namelijk zo'n 90 euro.

Voor wie geen speciaal exemplaar wil aanschaffen, maar ook geen hond op zijn eigen bank wil, heeft Gaus nog wel wat tips: "Honden vinden het vervelend als je ze van de bank afduwt. Ze kunnen daar agressief van worden. Een kind duw je ook niet zomaar hardhandig van een stoel af. Maak er een spelletje van: elke keer als je hond van de bank afkomt, geef je wat lekkers."

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`