Magie

Volgens beroemde goochelaars is dit de beste truc ooit

05 maart 2019 18:30 Aangepast: 05 maart 2019 18:30
Verslaggever Maarten begrijpt niks van de truc. Beeld © Editie NL

Vergeet het doorzagen van mensen en konijnen in hoeden. Ron Timmer en Peter Eggink, die al jaren goocheltrucs maken, hebben een nieuwe creatie gemaakt die de wereld in een razend tempo verovert. De truc met het muntje en een colablik.

"Het geheim van de truc is eigenlijk heel simpel", zegt Ron tegen Editie NL. "Maar het gaat om de show er omheen. De uitvoering maakt het trucje magisch." Een paar weken geleden stonden ze met hun 'Coin Through Can' truc op de wereldberoemde Blackpool Magic Convention. Daar was hun creatie het gesprek van de dag.

Met de goochelact gooit de illusionist een munt van 50 cent van een afstand in een frisdrankblikje. Op zich niet heel knap, behalve dat je de munt niet ziet vliegen. "Toch voelen mensen dat hij in het blikje valt en komt hij er later weer uit. Dat maakt het magisch." 

Dynamo, David Copperfield en Victor Mids

"Onze stand op de Blackpool Magic Convention lag best afgelegen, dus we waren eerst bang dat er niemand zou komen", vertelt Peter. "Maar de eerste grote illusionist was zo enthousiast geworden, dat iedereen een kijkje kwam nemen."

En het blijft niet bij kijken. De beste illusionisten ter wereld, waaronder Dynamo, Jon Dorenbos, David Copperfield en Victor Mids, hebben de truc inmiddels gekocht of aangegeven dat ze hem gaan kopen. "Dat maakt ons heel trots."

Verslaggever Maarten begrijpt helemaal niks van de truc.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore