Fata Morgana

Te koop in de Efteling: souvenirtje van 1200 euro

22 februari 2019 14:31 Aangepast: 25 februari 2019 09:03
De buikdanseres in de Fata Morgana Beeld © Efteling

Voor veel Nederlanders is een dagje Efteling al een hele uitgave, maar wie nog wat over heeft kan een kijkje nemen in de oosterse winkel. Daar ligt een tapijt dat voor een schamele 1200 euro mee naar huis kan worden genomen als blijvend aandenken.

Pretparknieuwssite Looopings deelt een foto van een opvallend duur souvenirtje in de Efteling. Voor 1200 euro kunnen parkbezoekers een handgeweven oosters tapijt meenemen. Het vloerkleed ligt in de winkel die bij de Fata Morgana hoort.

"Bizar", schrijft de website. Looopings rekent uit dat voor hetzelfde geld dertig entreekaarten of zes jaarabonnementen te koop zijn. Eerder deze week ontdekte de website met pretparknieuws ook al een lantaarn van 800 euro in de cadeauwinkel van de attractie.

'Een uitzondering'

De Efteling laat aan Editie NL weten dat souvenirs van deze prijs een uitzondering zijn in het park. "Er moet ook nog ergens een tafeltje staan van die prijs", zegt een woordvoerder. "We hebben van deze items maar een op voorraad. Ze worden nauwelijks verkocht en dienen ook als aankleding van de winkel." Het merendeel van de producten in Eftelingwinkels kost niet meer dan vijftig euro.

De Fata Morgana in de Efteling De Fata Morgana in de Efteling

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van