Ga naar de inhoud
Wonder

Eindelijk herenigd: vermiste kat na twaalf jaar terug bij baasje

Poes Eu wordt vandaag herenigd met haar baasjes

Haar baasjes hadden de hoop al opgegeven, maar de kat Eu maakte het onmogelijke mogelijk: na twaalf jaar vermist te zijn geweest, is ze weer terecht.

Poes Eu raakte in 2007 vermist. Haar baasjes, woonachtig in Eindhoven, hadden niet verwacht haar ooit nog terug te zien. Tot ze gisteren plotseling een telefoontje kregen van Stichting Straatkat: Eu was terecht.

Vol met klitten

Stichting Straatkat kwam het beest op het spoor na een tip van een dierenarts over een kat die al jaren rondzwierf op een industrieterrein in Geldrop. Medewerkers hebben het dier – 'tam, maar vol met klitten' – opgehaald. De vrijwilligers van de stichting controleerden Eu en vonden een chip. Helaas bleek het telefoonnummer dat aan de chip was gelinkt, buiten gebruik. Daarom begon de stichting een grote zoekactie om de eigenaar te vinden.

Die zoektocht heeft z'n vruchten afgeworpen: met behulp van de instantie waar de chip geregistreerd was, werden Eu's baasjes maandag gevonden. Op Facebook hield Stichting Straatkat al haar volgers – die van begin af aan enorm meeleefden – op de hoogte van alle updates.

'In shock maar dolgelukkig'

Stichting Straatkat is opgelucht dat hun missie is geslaagd en bedankt iedereen voor de hulp. De baasjes van Eu zijn 'in shock maar dolgelukkig'. Vandaag halen ze hun verloren huisdier op.