Ga naar de inhoud
In vervulling

Laatste wens: stervende opa komt op bruiloft van kleinzoon Armand en Nessa

Opa Willem Pieter den Engelsman wilde nog de bruiloft van zijn kleinzoon meemaken Beeld © Facebook Stichting Ambulance Wens Nederland

Willem Pieter den Engelsman kreeg maandagochtend van de dokter te horen dat hij niet meer lang zal leven. Na deze treurige mededeling vroeg de dokter of hij nog één laatste wens had. Die had hij: hij wilde heel graag bij de bruiloft van zijn jongste kleinzoon zijn, die donderdag plaatsvond. Stichting Ambulance Wens Nederland liet deze wens in vervulling gaan. "De bruidegom stond met tranen in zijn ogen."

'Het kan elk moment afgelopen zijn.' Deze boodschap kreeg Willem Pieter den Engelsman (93) afgelopen maandag van zijn dokter. Even daarna vroeg de dokter aan de veteraan of hij nog één laatste wens had. "Die wens had hij meteen paraat", zegt zijn dochter Emmy den Engelsman tegen EdtitieNL. "Mijn jongste zoon Armand, zijn jongste kleinzoon, zou drie dagen later in het huwelijk treden met Nessa en hij wilde daar dolgraag bij zijn."

In uniform

Stichting Ambulance Wens Nederland belde nog geen twee uur later naar dochter Emmy met de blijde boodschap dat alles geregeld was om de wens van opa Den Engelsman in vervulling te laten gaan.

"Het is echt ongelooflijk. De vrijwilligers van de stichting hadden aan alles gedacht: mijn vader werd in zijn uniform gehesen. Omdat hij niet meer goed kan lopen, werd hij op een brancard de trouwzaal binnengebracht en lag onder extra warm dekbed. Het was zo liefdevol. Mijn vader en ik zijn hen zo dankbaar."

Nooit meer vergeten

Bruidegom en (klein)zoon Armand van Coolwijk en zijn aanstaande Nessa hoorde pas woensdag, een dag voor de bruiloft, dat zijn opa op zijn bruiloft aanwezig zou zijn. "Zij werden op het laatste moment ingelicht. Op de bruiloft stond hij met tranen in zijn ogen dat zijn opa er toch nog bij was", zegt Emmy den Engelsman. "Hierdoor werd het pas echt een dag om nooit meer te vergeten."