Dubbel feest

Valentine Valentijn is jarig op Valentijnsdag

14 februari 2019 13:23 Aangepast: 14 februari 2019 13:24
Valentine Valentijn Beeld © Privéfoto/iStock

De dag van de liefde is extra bijzonder voor Valentine Valentijn. Niet alleen past haar naam goed bij Valentijnsdag, maar de Groningse is vandaag ook nog eens jarig.

'Op Valentijnsdag hebben we een Valentijn gekregen', zetten de ouders van Valentine 58 jaar geleden in de krant. Toch was het niet expres, vertelt de jarige jet. "Ze stonden er niet echt bij stil, de naam hadden ze al."

'De mooiste kaarten'

De combinatie van haar naam en geboortedatum vindt ze erg bijzonder. "Je krijgt heel veel reacties. Als ik me voorstel, zeggen anderen al: je raadt nooit wanneer ze dan geboren is! Vaak geloven mensen het niet", vertelt Valentine.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Laura en Lars trouwen op Valentijnsdag: 'Een mooiere dag kan toch niet?'

Jarig zijn op Valentijnsdag heeft zo zijn voordelen. "Ik krijg de mooiste kaarten met mijn verjaardag, mijn naam staat er altijd op. Valentine of Valentijn, alle kaarten zijn op mij van toepassing!"

Iets extra's

Of het nou door haar naam komt of niet, zelf is Valentine best een beetje romantisch. Het is haar verjaardag, maar ze stuurt ook altijd zelf kaarten naar anderen. "Het is toch leuk om iets extra's te geven op zo'n dag? Naar mijn kinderen, ouders en man stuur ik altijd wel een kaartje. Het hoeft niet veel te zijn, het gaat erom dat je aan elkaar denkt."

Haar man is wat minder romantisch. Gelukkig voor haar kan hij dankzij haar verjaardag niet echt meer om de dag heen. "Het maakt me niet uit dat het dubbel is. Ik vind het hartstikke leuk dat deze dag er is!"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore