Ga naar de inhoud
'Vintage'

Voor deze 'afgetrapte' sneaker van Gucci betaal je 770 euro

De 'screener' van Gucci. Beeld © Gucci

Het lijken gebruikte sneakers die een eeuwigheid in de kast hebben gelegen, het zijn echter gloednieuwe schoenen van het Italiaanse modemerk Gucci. Voor een kleine 770 euro krijg je leren Screener-sneakers die zijn gebaseerd op klassieke trainingsschoenen uit de jaren zeventig.

De schoenen zijn voorzien van een 'vintage verouderd effect' legt Gucci uit en zijn te krijgen in drie varianten. Zo wordt gebruik gemaakt van niet-alledaags wit leer en old school-vormen om een unieke schoen te creëren.

In de praktijk zien de schoenen er nogal vies uit. Het lijkt erop dat ze onder de vlekken zitten en eens goed moeten worden schoongemaakt. 

'Walgelijk'

Op sociale media regent het negatieve reacties. Zo omschrijft iemand de schoenen als 'walgelijk' terwijl een ander ze 'smerig' vindt. "Ik denk niet dat veel mensen zo veel willen uitgeven voor iets wat eruit ziet alsof het twintig jaar geleden is weggegooid."

"Slechts 770 euro, koopje toch?", merkt iemand sarcastisch op. "Voor als je smerig rijk bent en ook smerige schoenen wil", aldus een ander. 

'Blackface'

Vorige week haalde Gucci een zwarte wollen trui van zo'n 790 euro uit de damescollectie na een stortvloed aan klachten. Veel mensen vonden dat ontwerp erg lijken op blackface.

Gucci
Lees ook:
Gucci haalt 'blackface-trui' na ophef uit het assortiment