Valentijnsdag

Fijne Valentijn: vernoem een kakkerlak naar je ex en voer hem aan de dieren

12 februari 2019 12:08 Aangepast: 13 februari 2019 09:53
Beeld © Jo.sau/Flickr.com

Valentijnsdag is niet echt een pretje als je niet over je ex heen bent. De El Paso Zoo in het Amerikaanse Texas heeft daar iets op gevonden. Daar kun je een kakkerlak de naam van je ex-geliefde geven. De insecten worden vervolgens op Valentijnsdag gevoerd aan de dieren in het park.

De dierentuin noemt de actie 'een perfect cadeau voor Valentijnsdag'. Voor als je niet zo gelukkig bent in de liefde dan waarschijnlijk. Liefhebbers konden via Facebook de naam van hun ex insturen. De dierentuin gaat daaruit namen selecteren en die aan de kakkerlakken geven.

Het bizarre initiatief is een groot succes. De dierentuin kreeg duizenden reacties en likes op de Facebookpost en zei de inzendingen bijna niet te kunnen bijhouden. Opgeven van je ex is gratis, maar het dierenpark vraagt wel om donaties.

Feestmaal

De 'exen' worden donderdag op Valentijnsdag aan verschillende dieren gevoerd. "Stokstaartjes zijn gek op kakkerlakken als snack!", zegt de El Paso Zoo. Een feestmaal dus, ook voor onder meer de aapjes, neushoornvogels en toepaja's.

Er zijn zoveel reacties binnengekomen dat het inmiddels niet meer mogelijk is je ex als dierensnack op te geven. Wel kun je het voeren volgen via de livestream in het verblijf van de stokstaartjes.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meest romantische dag van het jaar? Deze dienst dumpt je partner op Valentijnsdag

Kakkerlak 'adopteren'

Als het nou toch is gaan kriebelen omdat je je ex ook als smerig insect ziet, heeft het Hemsley Conservation Centre in het Verenigd Koninkrijk ook nog een actie voor je. Voor anderhalve pond kan je een kakkerlak in het centrum vernoemen naar je ex, of zelfs de ex van een vriend of vriendin.

Je moet er in dit geval wel mee kunnen leven dat er dan twee versies van je voormalige geliefde rondlopen, deze kakkerlakken blijven namelijk gewoon in leven. Kleine troost: er zit bij de kakkerlakkenvariant in elk geval een flinke sloot water tussen.

`