Allememaggies!

Toch geen Bassie en Adriaan-pretpark in Vlaardingen

12 februari 2019 10:18 Aangepast: 12 februari 2019 12:14

Slecht nieuws voor fans van Bassie en Adriaan. Er komt toch geen pretpark rond het duo in Vlaardingen. In plaats daarvan worden er op het beoogde terrein woningen gebouwd.

De grootste politieke partij van Vlaardingen, ONS Vlaardingen, wilde het pretpark graag laten bouwen op een oud, braakliggend sportterrein. Er zouden enkele attracties en poppen uit de serie moeten komen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Plannen voor Bassie en Adriaan-pretpark in Vlaardingen: 'Het is een hele eer'

Bas en Aad van Toor komen uit Vlaardingen en zijn echte iconen in de stad. "Misschien kunnen we Vlaardingen op deze manier op de kaart zetten", zei raadslid Tim Thiel eerder tegen Editie NL.

400 woningen

Helaas voor de fans is er nu een streep getrokken door de plannen. De gemeente Vlaardingen en bouwbedrijf Heijmans sloten deze week een intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van het terrein. Het bouwbedrijf wil er 300 tot 400 woningen bouwen.

De plannen worden de komende tijd verder uitgewerkt. Een themapark zal er in elk geval niet in worden opgenomen. Het is nog niet duidelijk of de initiatiefnemers op zoek gaan naar een andere locatie om het pretpark van hun dromen te realiseren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore