Getuigen gezocht

Snorfietser rijdt door na ernstige aanrijding met Stafford: 'Ze is er niet goed aan toe'

11 februari 2019 14:40 Aangepast: 11 februari 2019 15:22
Stafford Blue zakte direct na de aanrijding in elkaar

Een man kreeg afgelopen weekend de schrik van zijn leven toen zijn hond Blue in Amsterdam werd aangereden door een snorfietser. De dader is na het ongeluk doorgereden en tot op de dag van vandaag spoorloos.

Zwaaiend en schreeuwend alarmeerde de man zondag om 00.15 uur de politie in Amsterdam. Naast hem lag de zwaargewonde Blue, die direct na het ongeluk in elkaar was gezakt. De politie heeft de 1,5-jarige stafford in de dienstauto meegenomen en met zwaaiende sirenes naar het medisch centrum voor dieren in Amsterdam gebracht.

Letsel aan longen

Op Facebook laat de politie zondag weten dat Blue er niet goed aan toe is. Ze heeft letsel opgelopen aan haar longen. "Haar baasjes zijn net bij haar op bezoek geweest. Ze stond wel op en kwispelde zachtjes met haar staart", aldus de politie. "Het is nog afwachten hoe haar herstel gaat verlopen."

Getuigen gezocht

Van de dader ontbreekt nog elk spoor. Of het om een man of vrouw gaat, is niet bekend. Wel weten we dat hij of zij op een zwarte snorfiets reed. De politie roept getuigen op om zich te melden.

Het ongeluk gebeurde langs de Stekkenbergweg in Amsterdam Zuidoost. Na afloop reed de dader in de richting van het Amsterdam Medisch Centrum (AMC).

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`