Gezocht

Altijd al met Nick & Simon willen zingen? Zing dan eens 'la la la'!

08 februari 2019 11:31 Aangepast: 08 februari 2019 11:41
Altijd al in het achtergrondkoor van Nick & Simon willen zingen? Beeld © Twitter Ruud de Wild

Hoe goed klinkt jouw 'lalala'? Als jij overtuigd bent van je lalala-zangkwaliteiten dan willen Nick & Simon jou misschien wel in hun achtergrondkoor. Het Volendamse zangduo wordt in hun zoektocht naar koorleden bijgestaan door NPO Radio 2-dj Ruud de Wild, die hun nieuwste nummer toch wat mager vond klinken.

Op vrijdag 15 februari moet het nummer 'Hier en Nu' van Nick en Simon uitkomen. Toen de zangers en hun manager Paul Jong het nummer aan NPO Radio 2-dj Ruud de Wild lieten horen, was de eerste reactie van de dj dat de achtergrondzang wel erg karig klonk, zegt manager Paul Jong tegen EditieNL. "Toen ontstond het idee om via een oproep in zijn radioprogramma mensen te vinden die in het achtergrondkoor van Nick & Simon willen zingen." 

Erg ingewikkeld is het niet, zegt Jong. "Je hoeft eigenlijk alleen goed 'lalala' te kunnen zingen. Maar onderschat het ook weer niet, er komt meer bij kijken dan je denkt.

Haastklusje

De inzendingen op de oproep stromen inmiddels binnen. Nick & Simon en hun manager gaan vrijdagmiddag in het radioprogramma De Wild in de Middag de inzendingen beluisteren en een selectie maken. Uiteindelijk moeten er morgen in de Wisseloord Studios in Hilversum zo'n 25 mannen en vrouwen staan die 'lalala' meezingen. 

"Ja, het wordt wel een beetje een haastklusje", zegt manager Jong. "Maar we hebben het nummer al klaarliggen dus dat moet lukken voor vrijdag. En zeg nou zelf, wie wil er niet met Nick & Simon zingen, en ook nog eens in de legendarische opnamestudio waar ooit de Stones hebben gestaan?" 

`