'Samen leuke dingen doen'

Kim zoekt een vriendin voor haar vader (73) via Facebook: 'Hij is best eenzaam'

08 februari 2019 09:03 Aangepast: 08 februari 2019 10:37
Kim en haar vader. Beeld © Eigen foto

Normaal zijn mensen in de besloten Facebook-groep 'Amsterdam Durft te Vragen' op zoek naar een goede loodgieter, een lekker Chinees restaurant of andere handige tips. Maar Kim Ansink heeft een iets ingewikkelder verzoek: ze zoekt een leuke partner voor haar vader Wim.

"Lieve mede-Amsterdammers, Ik heb jullie hulp nodig. Heel lang dacht ik dacht hij het zelf kon, maar nee...", begint Kim haar bericht. "Mijn vader is 73 jaar. Je zou het niet zeggen, hij is zo sportief en jeugdig", gaat ze verder. "Hij houdt er vooral van om dingen samen te doen."

En dat laatste is precies het probleem. "Mijn vader is al heel lang op zoek naar een leuke vrouw", vertelt Kim aan Editie NL. "Hij is alleen en best wel eenzaam." Een paar jaar geleden verhuisde Wim naar Purmerend voor de vriendin die hij destijds had. "Die relatie ging vrij snel over en sindsdien kan hij moeilijk zijn draai vinden."

'Een leuke moeder, buurvrouw of tante'

Wim zoekt volgens Kim iemand waarmee hij samen leuke dingen kan doen. "Ik gun hem iemand die zijn leven leuker maakt." En dus besloot ze de stoute schoenen aan te trekken en de oproep te plaatsen. "Hij houdt van films, goede gesprekken, een drankje op zijn tijd en uitwaaien op het strand. Hij loopt nu al zo lang zo rond en daar is hij veel te leuk voor!"

Tot nu toe zijn er al veel reacties binnengekomen. "Er zijn mensen die nog wel een leuke moeder, buurvrouw of tante hebben. Anderen reageren voor zichzelf."

Wim. Wim.

'Een paar mooie jaren'

Wim wist niet dat zijn dochter de oproep had geplaatst. "Hij was er behoorlijk door verrast, maar vindt het ook heel lief. Hij is gewoon echt klaar voor een nieuwe relatie." 

Hoe een vrouw eruit ziet, dat maakt hem volgens Kim niet zoveel uit. "Hij is zelf ook een dagje ouder. Ze moet vooral een leuk innerlijk hebben en zin hebben in gezellige dingen." Verre vakanties, daar wordt hij niet warm meer van. En ook 'hele artistieke types' zijn niet zijn ding. "Verder is het al snel goed. Ik hoop dat er iemand tussen zit die blijft. Iemand met wie mijn vader nog mooie jaren kan hebben."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore