Ga naar de inhoud
Goede doel

Supermarktbaas Rob motiveert heel Nijkerk om af te vallen

Rob in zijn supermarkt Beeld © Editie NL

Wie kilo's kwijt wil, kan alle hulp gebruiken. Dat dacht supermarktbaas Rob Veltink uit Nijkerk ook. Hij daagt zijn klanten uit om samen met hem af te vallen.

Rob voert de strijd tegen de kilo's zelf al langer. "Ik ben de afgelopen jaren zestig kilo kwijtgeraakt. In 2018 wilde ik er nog tien kilo af hebben, maar er kwamen er juist tien bij. Nu ga ik er echt voor", zegt de supermarktondernemer van Jumbo tegen Editie NL.

Hij vroeg klanten die bij hem in de winkel komen om zijn afvalrace te sponsoren. "Het geld gaat naar een goed doel voor MS. Die auto-immuunziekte heeft mijn broer. Ik kies voor een gezond lijf, omdat ik het nog kan veranderen. Mijn broer kan dat niet meer."

Nieuw
Lees ook:
Nieuw onderzoek naar duur MS-medicijn Fampyra

'Hopen op een mooi bedrag'

De mensen die samen met Rob afvallen kunnen zelf een goed doel kiezen, of ook voor MS geld inzamelen. "We zijn nu drie weken bezig en gaan door tot de zaterdag voor Pasen. Hopelijk hebben we dan een mooi bedrag bij elkaar."

In de tijd dat Rob zestig kilo afviel, merkte hij dat hij anderen inspireerde. "Dus ik heb iedereen uitgenodigd om mee te doen. Inmiddels doen er al dertig mensen mee. We sporten samen en wisselen tips uit."

'Beloning motiveert'

Met een grote groep afvallen, kan volgens Roel Hermans van het Voedingscentrum stimulerend werken. "Je omgeving kan van grote invloed zijn op wat je eet. De kracht is dat je elkaar helpt en anderen erdoorheen sleept. Een positieve omgeving maakt de helling minder steil.

Ook het inzamelen van geld zorgt er volgens Hermans voor dat je extra gemotiveerd bent. "Je komt in actie omdat je ergens voor beloond zal worden. In dit geval geldt dat nog meer, omdat een goed doel door jouw afvalrace beloond gaan worden."

Kijk hier de video

02:28