Vrouwen het meest romantisch

Brabanders krijgen de meeste valentijnskaarten

07 februari 2019 09:16 Aangepast: 07 februari 2019 09:26
Vrouwen versturen de meeste valentijnskaarten. Beeld © ANP

Als je in Brabant woont, is de kans groot dat je 14 februari een valentijnskaartje in de bus krijgt. Volgens kaartenwebshop Kaartje2go.nl hebben Brabanders de meeste kans op liefde per post.

Kaartje2go.nl deed onderzoek onder alle bestelde valentijnskaarten van de afgelopen drie jaar. Ook Utrechters en Overijsselaars maken veel kans op een kaartje op de dag van de liefde.  

Minder liefde in Limburg en Friesland

Inwoners van Limburg, Flevoland en Friesland hoeven niet bij de brievenbus klaar te gaan zitten. Zij ontvangen namelijk de minste valentijnskaarten. Zeeuwen, Limburgers en Friezen versturen de minste kaarten met valentijn.

In het Utrechtse Montfoort hebben postbodes het druk op 14 februari, daar worden namelijk de meeste kaarten bezorgd op Valentijnsdag. In het Brabantse Uden worden de meeste valentijnskaarten verstuurd.

Meer dan 1 kaartje

Opvallend is dat veel kaartstuurders het niet houden bij één kaartje. Het is niet duidelijk of er meerdere liefdes in het spel zijn of dat er ook valentijnskaarten naar vriend of familieleden worden gestuurd.

Vrouwen lijken het meest romantisch te zijn als het om valentijnskaarten gaat, 75 procent van de kaartverstuurders is namelijk vrouw. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie organiseert valentijnsdiner in de cel: 'Handboeien mee'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore