Kerstredders

Jongetje dat op Kerstavond werd gereanimeerd, bedankt zijn redders

06 februari 2019 11:33 Aangepast: 06 februari 2019 14:53
Beeld © Facebook Politie Diemen Ouder-Amstel

Een jongetje uit Amsterdam dat op Kerstavond met succes werd gereanimeerd, heeft zijn redders van de politie gisteren in het zonnetje gezet. "Dit zijn heftige meldingen voor agenten."

Op Kerstavond kregen twee agenten van de politie Diemen Ouder-Amstel een melding binnen dat er een persoon moest worden gereanimeerd. Toevallig reden deze agenten 'met wat geluk aan hun zijde' in de straat waar de melding vandaan kwam. "Wat de collega's niet wisten, is dat het hier ging om de reanimatie van een kind", schrijft de politie op hun Facebook-pagina. 

Spannende tijd

Het jongetje Dean werd na de reanimatie met een zwakke hartslag in de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een dag later, op eerste Kerstdag, mocht Dean weer naar huis. "Een spannende tijd brak aan voor zijn ouders en zusjes, maar naar omstandigheden gaat het goed met hem", schrijft wijkagent Natalie op haar Instagram. 

High five

Dean stond gisteren weer opnieuw oog in oog met de twee agenten die hem met Kerst hadden gered. Met een 'dikke high five' en een bloemetjes bedankte Dean zijn redders. Volgens wijkagent Natalie is een reanimatie, een zeker de reanimatie van een kind 'heftige meldingen' voor agenten. Vandaar ook dat zij haar twee collega's als 'actie van de maand' heeft aangedragen bij het management van de politie, zo laat ze weten op Instagram.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`