Wereld Nutella Dag

Dimitri (33) eet een pot chocopasta per week: 'Ik stop er nooit mee'

05 februari 2019 17:15 Aangepast: 05 februari 2019 17:15
Foto ter illustratie Beeld © iStock

Chocoladefans opgelet! Het is Wereld Nutella Dag. Op deze ludieke dag vieren mensen het bestaan van de bekende chocoladepasta. Voor de Vlaamse Dimitri, die anoniem wil blijven, is vandaag extra speciaal. Hij eet een pot Nutella per week.

"Ik heb van kleins af aan iedere dag chocolade gegeten. Die liefde zal nooit veranderen", zegt Dimitri tegen Editie NL. Vooral de bekende chocopasta doet de Vlaming watertanden. "Die hazelnootsmaak, de smeuïge textuur... Heerlijk." 

Er gaat dan ook geen dag voorbij dat de man niet smult van het zoete broodbeleg. "Ik doe het vooral op brood, pannenkoeken en crackers. Soms experimenteer ik met koken. Daar krijg ik rare reacties op, totdat mensen het proeven", lacht hij. "Het enige dat ik niet doe is de pasta zo in m'n mond steken."

'Ik kan denk ik wel zonder'

Of Dimitri een verslaving heeft, dat vindt hij moeilijk te zeggen. "Ik kan denk ik wel zonder Nutella, maar het is gewoon heel makkelijk en lekker. Ik denk niet dat ik er ooit mee stop, tenzij ik gezondheidsklachten krijg."

Dat mensen vandaag stilstaan bij het beleg vindt Dimitri erg leuk. Al ziet hij ook vreemde dingen op het internet voorbij komen. "Mensen vieren de chocopasta door in een bad van Nutella te duiken. Dat lijkt me wat overdreven. Het is een voedingsmiddel. Dat moet je eten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`