Weer

Morgen in heel Nederland sneeuw: 'Lokaal meer dan 5 centimeter'

29 januari 2019 11:46 Aangepast: 29 januari 2019 15:19
Beeld © ANP

De slee kan weer uit de kast worden gehaald, want het gaat sneeuwen. De neerslag begint vannacht in Zeeland en trekt vervolgens heel langzaam naar het noorden van het land. Het KNMI heeft voor alle provincies code geel afgegeven.

"Op sommige plekken zal meer sneeuw vallen dan elders, maar het hele land krijgt ermee te maken", zegt meteoroloog Maurice Middendorp van Buienradar. "In Limburg kan wel 5 centimeter of meer vallen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sneeuw op komst: minder treinen, drukke ochtendspits verwacht

Tijdens de ochtendspits zullen vooral automobilisten in het zuiden en in de regio's Rotterdam en Den Haag last hebben van het winterweer. "Een groot deel van de randstad in het midden en noordoosten van Nederland komt er 's ochtends goed vanaf."

Van donderdag op vrijdag opnieuw sneeuw

Naarmate de sneeuw van zuid naar oost trekt, wordt de neerslag minder actief. "Gemiddeld zal er zo'n 1 tot 3 centimeter vallen. Dat kun je vergelijken met de hoeveelheid van vorige week."

In de loop van de dag is er een kans dat de sneeuw in Zeeland overgaat in regen. Verder landinwaarts blijft het licht sneeuwen en door de lage avondtemperatuur zal er een laagje blijven liggen. Het KNMI heeft voor morgen voor het hele land code geel afgegeven, vanwege de kans op gladheid. 

In de nacht van donderdag op vrijdag wordt er opnieuw sneeuw verwacht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore