'Quijote'

Rijswijker William in kwartfinale Spaanse Got Talent met imitatie Julio Iglesias

28 januari 2019 16:24 Aangepast: 28 januari 2019 16:24
William tijdens de kwartfinale. Beeld © Facebook | William Janz

Naar verwachting zullen ruim 2 miljoen Spanjaarden en in ieder geval één Nederlander vanavond naar Got Talent España kijken: William Janz (44) heeft het geschopt tot de kwartfinale. 'Dit is heel mooi om mee te maken.'

Meer dan twintig jaar geleden begon William met optreden. "Dat deed ik vooral in het Spaans. In 1996 heb ik al meegedaan aan de Soundmixshow met een imitatie van Julio Iglesias." In de jaren die volgden bleef hij zingen, maar een doorbraak bleef uit.

William is docent Nederlands en burgerschap op een mbo in Leiden. Toen Glennis Grace het vorig jaar ver schopte in de Amerikaanse versie van Got Talent besloot hij de stoute schoenen aan te trekken en zich in te schrijven. "Ik dacht altijd dat alleen Spanjaarden in de smaak zouden vallen, maar na Glennis besloot ik om het toch gewoon te doen."

William tijdens de Soundmixshow

'Echt geweldig'

William stuurde vanuit Nederland filmpjes in, in de hoop dat hij uitgekozen zou worden voor de selectiedagen. Anders dan in Nederland, worden de voorrondes niet uitgezonden op tv. "Een van de juryleden is groot fan van Iglesias, dus dat maakte het extra spannend."

Na het zien van zijn auditie wist de jury het zeker: William moet direct door naar de kwartfinale. "Ik hoefde niet eens naar de selectie te komen. En de man die fan van de zanger is vroeg zelfs al of ik op zijn verjaardag op wil komen treden. Echt geweldig!"

'De finale is een droom'

De zanger weet zelf al of hij door is naar de halve finale, maar moet dat nog geheim houden. "Dit is al heel mooi om mee te maken. De halve finale en de finale zijn natuurlijk helemaal een droom."

Met de hele familie gaat William vanavond naar de show kijken. Met het nummer 'Quijotte' hoopt hij de jury opnieuw omver te blazen. Got Talent España wordt om tien uur uitgezonden op Tele 5.

Julio Iglesias - Quijote

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore