Noodkreet

Dierenambulance roept op: 'Stop met bumperkleven'

25 januari 2019 15:17 Aangepast: 26 januari 2019 10:31
Dringde oproep van de Dierenambulance Beeld © Dierenambulance Ronde Venen/ Amstelland

Een dringende oproep van de Dierenbescherming Ronde Venen en Amstelland. Ze vraagt medeweggebruikers om op te houden met bumperkleven. "We gaan toch niet harder rijden."

De medewerkers van de dierenambulance leggen op hun Facebookpagina uit dat ze de laatste tijd steeds vaker last hebben van bumperklevers. "De tijden veranderen en ook wij merken dat voornamelijk op de weg. Iedereen heeft haast en het geduld is ver te zoeken", schrijven ze.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dierenambulance rukt uit voor vastgevroren eenden: 'Kijk of ze op eten afkomen'

"We zijn een dierenambulance en we vervoeren zieke dieren en soms ook de eigenaren ervan in de auto. Soms hebben wij zwaargewonde dieren in de auto die wij met een infuus moeten vervoeren." Ze moeten de dieren zo stabiel mogelijk vervoeren en daarom kunnen ze niet altijd hard rijden.

Plotseling remmen

"Als wij plotseling moeten remmen en u rijdt tegen onze bus aan, dan kan het zijn dat u het dier en eventueel de eigenaar ook raakt die achter de achterdeur zitten."

De medewerkers hopen op het begrip van andere weggebruikers. "Als wij wat langzamer rijden is dat omdat wij dus een ziek of gewond dier vervoeren. Het heeft totaal geen zin om ons op te jagen, we gaan toch niet harder rijden."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`