Mishandeling Spijkenisse

Inzamelingsactie voor de mishandelde Tommy: 'Tranen rolden over onze wangen'

23 januari 2019 10:29 Aangepast: 23 januari 2019 10:59
Beeld © Still uit video

Nederland leeft massaal mee met Tommy, de jongen die in elkaar werd geslagen in Spijkenisse. De 14-jarige Tommy werd afgelopen vrijdag ernstig mishandeld door een groep jongens. Om hem en zijn familie bij te staan is er een inzamelingsactie gestart.

De mishandeling is gefilmd en op het internet beland. Op de heftige beelden is te zien hoe verschillende jongens schoppen en inslaan op Tommy, hij houdt hier onder andere een gebroken neus en gescheurd oor aan over. Er zijn inmiddels vijf verdachten aangehouden.   

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Tieners opgepakt voor ernstige mishandeling Spijkenisse

'Ons hart brak'

Tommy krijgt veel steun op het internet. Mensen reageren woest op de kopschoppers en geven aan dat ze Tommy willen helpen waar mogelijk is. Daarom is er een inzamelingsactie opgezet. Het initiatief is genomen door een vader en moeder van vier zoons. De vader schrijft dat hij de pijn van Tommy heeft gevoeld. "Ons hart brak en de tranen rolden over onze wangen", schrijft de vader op de doneersite.   

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Politiebewaking bij huis verdachte ernstige mishandeling Spijkenisse

De initiatiefnemers hopen vijfduizend euro op te kunnen halen voor het slachtoffer en zijn gezin. "Er is al een mooie kaartjesactie gestart, maar ik wilde meer doen", schrijft de vader van vier jongens. "Misschien hebben ze binnenkort geld nodig voor medische of juridische kosten", schrijft hij.   

View this post on Instagram

A post shared by Lexxxus (@vitchbaby) on

'Het gaat goed met mij nu'

"Of misschien willen ze samen een paar dagen weg om alles te verwerken. We kunnen de geestelijke en lichamelijke pijn niet verminderen, maar er zal vast een goed doel gevonden kunnen worden om het slachtoffer en zijn gezin financieel te steunen." 

Inmiddels is er al meer dan drieduizend euro gedoneerd. Tommy bedankt iedereen die hem steunt via een videoboodschap. "Liefde voor iedereen die mij heeft gesteund. Het gaat nu goed met mij", vertelt hij in de video. 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore