Viral filmpje

Stichting zamelt kaartjes in voor mishandelde jongen Spijkenisse

22 januari 2019 11:02 Aangepast: 22 januari 2019 11:02
Screenshot van het filmpje waarop de mishandeling te zien is.

Online is er veel ophef ontstaan over een filmpje waarin twee tieners een jongen ernstig mishandelen. De beelden worden online massaal gedeeld en inmiddels zijn er drie verdachten aangehouden. Stichting Waterland Spijkenisse wil het slachtoffer een hart onder de riem te steken en roept iedereen op om hem een kaartje te sturen.

"Het idee voor de inzameling komt eigenlijk van een lokale nieuwssite", zegt Sylvia Kats van Stichting Waterland Spijkenisse tegen Editie NL. "Omdat zij het adres van de jongen niet bekend mogen maken, hebben ze contact met mijn stichting opgenomen. Mensen kunnen de kaartjes nu naar mij sturen, dan stuur ik ze naar het mannetje."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tieners opgepakt voor ernstige mishandeling Spijkenisse

"Ik vind het ontzettend belangrijk dat het slachtoffer weet dat hij er niet alleen voor staat, ondanks dat hij dat tijdens de mishandeling wel helemaal alleen was", vertelt Sylvia. "Hij moet ontzettend bang zijn geweest."

De jongen heeft een gebroken neus en een gescheurd oor. "Hij is helemaal bont en blauw geslagen. Die wonden zullen uiteindelijk wel genezen, maar wat een vreselijk geestelijk letsel heeft het ventje opgelopen. Het zal je kind maar zijn."

'Veel mensen willen cadeautjes kopen'

De vrouw heeft zelf geen contact met de jongen of zijn familie gehad. "Hij heeft zoveel meegemaakt, ik denk dat hij geen behoefte heeft aan contact. Maar het is belangrijk dat iedereen beseft dat dit niet normaal is."

Veel mensen vragen via social media inmiddels naar de hobby's en interesses van het slachtoffer. "Ze willen niet alleen een kaartje sturen, maar ook een cadeautje voor hem kopen. Dat is een heel mooi gebaar." Iedereen die een kaartje wil schrijven, kan deze opsturen naar Stichting Waterland Spijkenisse, Vlinderveen 515, 3205 EG in Spijkenisse.

'Niet voor eigen rechter spelen'

Volgens Sylvia is de groep die de jongen belaagd heeft, in meerdere wijken in Spijkenisse vervelend bezig. Op Facebook krijgen de jongens van alles over zich heen. "Het is mooi dat zoveel mensen meeleven, maar we moeten voorzichtig zijn met de daders. Dat is het werk van de politie, we moeten niet voor eigen rechter spelen."

Een woordvoerder van de politie laat weten dat een derde verdacht net is aangehouden. "Op het filmpje is te zien dat meerdere personen een rol hebben bij de mishandeling. Ze zijn goed herkenbaar. We gaan met de drie jongens die nu vastzitten een goed gesprek voeren en wellicht worden er nog meer verdachten aangehouden."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore