'Allemaal aan het huilen'

Slechthorende baby hoort haar grote zus voor het eerst

17 januari 2019 14:26 Aangepast: 17 januari 2019 14:26
Blijdschap omdat Scarlet haar zus kan horen. Beeld © Carol Benjamin / Facebook

Het moment waarop een Amerikaanse baby van elf maanden oud voor het eerst goed kan horen, is vastgelegd op video en dat is zeer indrukwekkend. Vooral als Scarlet Benjamin haar grote zus voor het eerst hoort en daarop reageert.

Scarlet werd drie maanden te vroeg geboren in de Amerikaanse staat Georgia. Ze liep daarbij een bacteriële infectie aan haar maag. Hiervoor werd Scarlet behandeld met antibiotica, maar daardoor beschadigde haar gehoor.  

De baby heeft, na een zoektocht van maanden met veel onderzoeken, speciale gehoorapparaten op maat gekregen waardoor ze nu wel kan horen. Haar familie heeft het moment waarop ze reageert op haar oudere zus Halie op video vastgelegd.

'Oh my god'

Scarlet zegt steeds 'baby sister' terwijl ze haar zusje in haar ogen kijkt. Dan klinkt opeens een lach en kan Scarlet niet stoppen met giechelen. "Oh my god", reageert haar moeder die haar tranen bijna niet kan bedwingen.

"Het was een lange en emotionele ervaring", vertelt moeder Carol op Facebook waar ze een filmpje van het moment deelde. "Ze reageerde vooraf op de meeste geluiden, dus wij dachten dat ze wel redelijk kon horen. Maar na wat ik vandaag heb gezien, blijkt dat dat toch wel tegenviel."

'Allemaal aan het huilen'

"Hoe dan ook, geniet van een van de beste dagen van ons leven. Trouwens, ik ben aan het huilen, jij bent aan het huilen, wij zijn allemaal aan het huilen", schrijft de moeder. 

Inmiddels is de post al meer dan duizend keer gedeeld en stromen de positieve reacties binnen. "Ik huil tranen van geluk", zei een gebruiker. "Haar lach is zo geweldig, ik ben zo blij voor haar en voor jou", voegt een andere gebruiker toe. 

 

   

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore