Ga naar de inhoud
Ouders van Nu

Parkeerplaats voor zwangere vrouwen moet in- en uitstapproblemen voorkomen

Beeld © Ouders van Nu

De opmerking dat vrouwen niet kunnen inparkeren kennen we inmiddels wel. En met de discussie of dat klopt zijn we ook wel klaar. Maar voor zwangere vrouwen is niet het inparkeren een probleem, maar is het vooral lastig om vervolgens uit de auto te komen. Speciaal daarom zijn er nu borden voor zwangeren-parkeerplaatsen.

82 procent van de zwangere vrouwen heeft problemen bij het in- en uitstappen. Dat blijkt uit onderzoek van Ouders van Nu, onder 50000 aanstaande moeders. "Ze moeten zich vaak in veel rare bochten wringen om uit de auto te kunnen."

Ouders van Nu heeft daarom een verkeersbord gemaakt dat werkgevers op kunnen hangen. "Zo ondervinden zwangeren in ieder geval geen parkeerhinder." Het is naar eigen zeggen een ludieke actie, maar wel eentje die werkgevers wijst op hun plicht om goed voor zwangere werknemers te zorgen.

Gratis

Op de website kunnen zowel werkgevers als werknemers gratis een parkeerbord downloaden. Deze kunnen ze vervolgens ophangen bij parkeerplekken met voldoende ruimte. "Deze actie zorgt hopelijk weer voor extra bewustwording", zegt Hilde Tholen, hoofdredacteur van Ouders van Nu.