Ga naar de inhoud
Dierenmishandeling

Kat op gruwelijke wijze opgehangen: 'Er was een touw om zijn hals geknoopt'

Beeld © Wijkagent Hoge Veld

Een Cyperse kat is maandagmiddag dood gevonden in een steegje in de Haagse wijk Wateringseveld. De wijkagenten troffen de kat, die was opgehangen aan een touw, dood aan. 'Ze konden niets meer voor hem doen.'

"In de omgeving van de Montevideostraat troffen collega's een kat aan waarbij een touw om zijn hals was vastgeknoopt", schrijft de wijkagent op Twitter. Hij plaatst daarbij een foto van het dode dier, liggend op de grond. "Toen de agenten aankwamen was het dier al dood, ze konden niets meer voor hem doen", vertelt een woordvoerder van de politie aan Omroep West.

Doodlopend spoor 

De politie wil de dierenbeul zo snel mogelijk te pakken krijgen. Maar helaas lijkt dat nog lastig. De agenten hebben meteen contact gehad met de officier van justitie en de collega's van de dierenpolitie. "Maar er bleek qua sporen niet echt een mogelijkheid te zijn om verder te komen."

Daarom zijn ze op zoek naar mensen die wat gezien hebben. "De wijkagent heeft niet voor niets een oproep op social media gedaan. We hopen echt dat iemand zich meldt, want dat lijkt de enige manier om hierover meer te weten te komen", zegt de politie tegen de lokale omroep.

Menselijk toedoen

De mogelijkheid dat de kat zichzelf heeft opgehangen lijkt uitgesloten. "Het was volgens zijn baasje een echte buitenkat, hij droeg geen riempje of halsband waar hij achter is kunnen blijven hangen", aldus de politie. 

Het overleden beestje is teruggegeven aan de eigenaar.