Ga naar de inhoud
Magisch

Limburgse heks Petroesjka zoekt nieuwe deelnemers heksenopleiding

Beeld © Petroesjka Splint

Eind januari begint Petroesjka Splint (60) uit het Limburgse Arcen met een nieuwe heksenopleiding. Iedereen die geïnteresseerd is in spiritualiteit, de kosmos, rituelen, of gewoon benieuwd is kan zich opgeven.

Iedereen die achttien jaar of ouder is mag aan de opleiding meedoen. "De mensen die zich bij mij aanmelden zijn vaak al bezig met spiritualiteit of zitten met levensvragen. Ze zoeken antwoorden op dingen die in het leven gebeuren", zegt heks Petroesjka tegen Editie NL.

De vrouw is al haar hele leven bezig met hekserij. "Als kind voelde en zag ik al allerlei dingen. Toen ben ik spirituele opleidingen gaan volgen. Voor mij is hekserij het tastbaar maken van spiritualiteit. Ik ben eigenlijk niets meer dan een wijze vrouw." 

Magische werkzaamheden

Tijdens de cursus leren de heksen in spe alles over magische werkzaamheden. "Ik behandel onder andere het voorspellen, het bouwen van rituelen en de jaarfeesten. Ook het lezen van de stand van de maan is een belangrijk onderdeel." 

De cursus start op 26 januari bij de heks thuis. "Ook mannen zijn welkom. Die vinden het toch vaker gênant dan vrouwen, maar ik hoop dat ze ook komen."