Ga naar de inhoud
Dierenambulance

Muisje met veel moeite van val met lijm gehaald: 'Gered van een stressvolle dood'

Beeld © Dierenambulance Den Haag

Een man in Den Haag heeft gisteren met een lijmplank een muis in zijn huis gevangen. Maar toen hij het arme diertje vervolgens hulpeloos vast zag zitten, begon zijn geweten op te spelen en belde hij de Dierenambulance.

Het gebruik van lijmplanken is in Nederland verboden, maar de verkoop ervan niet. "Dieren die daarop vast komen te zitten sterven een zeer pijnlijke en stressvolle dood", laat de Dierenambulance weten

De muizenvanger zag het lijdende diertje en besloot de Dierenambulance te bellen. De muis kon met bloem, en veel geduld, losgemaakt worden. "Het gestreste en vermoeide diertje is vervolgens overgebracht naar opvang Het Knagertje."

'Houd je huis schoon'

De Dierenambulance raadt mensen aan om, als ze muizen willen vangen, dit op een diervriendelijke manier te doen. "Er zijn bijvoorbeeld valletjes, waarin de dieren levend gevangen worden. Je kunt de muizen daarna in de natuur uitzetten."

Maar een schoon huis is volgens de organisatie de beste manier om van muizen af te komen. "Als je alles in dichte bakjes bewaart en geen rotzooi in huis hebt, dan blijven ze weg."