Complimenten

Lof voor rolstoelpaspop in etalage bruidswinkel: 'Tranen in mijn ogen'

11 januari 2019 11:45 Aangepast: 11 januari 2019 13:12
De paspop in rolstoel in de bruidswinkel Beeld © Twitter.com/doodlebeth

Een Britse bruidswinkel krijgt heel veel complimenten van twitteraars door een paspop met bruidsjurk in een rolstoel te zetten. 'Het is de eerste keer ooit dat ik een beperking zie in een etalage', reageren verschillende twitteraars met en zonder handicap. Ook in Nederland zou zo'n zittende paspop een goed idee zijn, denken rolstoelers.

De Britse Beth Wilson, die zelf in een rolstoel zit, werd verrast toen zij woensdag in de etalage van een nieuwe bruidswinkel in haar stad Portishead een paspop met bruidsjurk in een rolstoel zag zitten. Ze deelde een foto op Twitter.

"De nieuwe bruidsboetiek in de stad heeft een paspop die een rolstoel gebruikt", schrijft ze daaronder. "En dat zou niet zo bijzonder moeten zijn, maar het is de eerste keer ooit dat ik een beperking zie in een etalage."

'Geen Say Yes To The Dress-ervaring'

De bruidswinkel krijgt veel complimenten. Ook delen andere rolstoelgebruikers hun verhalen. Sarah Rose schrijft dat ze tranen in haar ogen krijgt van de etalage. "Ik stel het zoeken naar jurken maar uit, omdat ik bang ben dat ik die hele "Say Yes To The Dress'-ervaring niet kan krijgen met mijn rolstoel."

Ook de Nederlandse Karina van de Werf (32) zou graag een zittende paspop tegenkomen in de etalages. "Ik heb dat nog nooit gezien en het mag echt wel een keer gebeuren." Volgens haar zou het goed zijn voor het begrip van lopende Nederlanders, maar ook voor de rolstoelgebruikers zelf.

Lastig passen

"Een paspop in een rolstoel zou ervoor kunnen zorgen dat wij niet zo raar worden aangekeken in een winkel. Dat het gewoon wordt." Ook voor Karina zelf zou het handig zijn om te zien hoe kleding eruit ziet als het zittend wordt gedragen. "Een tijdje geleden waren lage broeken in. Dat kan ik dus niet aan, want dan zie je echt mijn billen."

Dat kledingwinkels niet zijn gemaakt voor rolstoelgebruikers, merkt ze wanneer ze iets wil passen. "Alleen in de Primark heb ik ruimte genoeg. De andere pashokjes zijn vaak niet groot genoeg. Dan neem ik het dus maar mee naar huis, maar moet ik het vaak terugbrengen, want we hebben vaak net andere maten dan lopers."

Karina in haar rolstoel Karina in haar rolstoel

Zeldzaam in etalage

De Britse bruidswinkel laat aan de BBC weten blij te zijn met de positieve reacties. "Het is mooi om zulte positieve reacties te zien, maar het is ook triest dat mensen twee keer moeten kijken. Het toont hoe zeldzaam het is om een rolstoel in een etalage te zien."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore