Diefstal

Jonge alpaca's gestolen: 'Ik heb ze zelf grootgebracht'

09 januari 2019 17:08 Aangepast: 09 januari 2019 17:08
De gestolen beestjes Beeld © Eigen foto

Een oerdomme diefstal, zo noemt Beuningse boer Louis Steunebrink uit het. In de nacht van maandag op dinsdag zijn zijn twee jonge alpaca-hengstjes gestolen. Hij trekt meteen aan de bel en plaatst een oproep op Facebook.

"De kleinste mist zijn rechter oogje", schrijft Louis op Facebook. De Beuningse boer is gek op zijn alpaca's en doet er daarom alles om ze terug te vinden. "Een van de twee gestolen alpaca's mist een oogje. Die heb ik gekregen toen hij vier dagen oud was, en heb ik helemaal zelf met de fles grootgebracht", laat hij weten aan RTV Oost.   

Waardeloze vangst 

Het motief van de dieven begrijpt Louis niet. "Dit zijn duidelijk mensen geweest die totaal geen verstand van zaken hebben. Een merrie, waar ze langs zijn gelopen, kost ongeveer 1500 euro."  

En dat terwijl de twee jonge hengstjes daarentegen helemaal niet veel waard zijn. Vooral degene zonder oogjes. "Die is waardeloos", volgens Louis. "Er zit geen gram vlees aan, en de wol is ook nog niet te scheren. Daar krijgen ze echt geen cent voor", legt de boer uit.   

Vrijlaten 

Louis hoopt dat de dieven spijt krijgen als ze merken dat ze niets hebben aan hun buit, en dat ze de dieren dan vrijlaten. "Door de Facebook-oproep weet iedereen in de buurt er nu van, dan komen ze vanzelf wel weer hier terecht."  

Als je iets weet over de diefstal of als je denkt dat de alpaca's hebt gezien; laat het dan weten onder oproep van Louis. 

`