Bijzondere overtreding

Politie zoekt 'deurbellikker'

09 januari 2019 10:19 Aangepast: 09 januari 2019 10:19
Roberto Arroyo likte de deurbel uitgebreid. Beeld © Sylvia Dungan

Sommige overtredingen zijn zo bijzonder dat het moeilijk is om ze te geloven. Zoals de actie van deze man in Salinas, Californië. Hij hield zich een paar uur schuil in een tuin die niet van hem was en likte daarbij langdurig aan een deurbel.

De bewoners, Sylvia en Dave Dungan, waren zelf niet thuis, maar hun kinderen wel. Gelukkig hadden ze net een maand bewakingscamera's geïnstalleerd. Via hun mobieltjes kregen ze een seintje dat er wel heel veel activiteit was bij de voordeur.

Kerfstok

Sylvia bekeek de beelden. Haar eerste reactie: "Wie is dit nou weer?". Dat kon de politie ze vrij snel vertellen, omdat de beelden haarscherp waren. Het ging om de 33-jarige Roberto Arroyo die al meer ongein op zijn kerfstok had staan, zoals openbare dronkenschap.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geknipt door de lustkapper: 'Ik wil alle meisjes waarschuwen'

Lachen

Niet alleen likte hij aan de deurbel, ook plaste hij in de tuin van de Dungans en nam hij een verlengsnoer voor de tuinverlichting mee. Na de Dungans bracht hij bezoekjes aan andere tuinen in de buurt.

De politie is nog naar hem op zoek. Sylvia Dungan kan achteraf wel lachen om het voorval. "Uiteindelijk heeft hij niets ernstigs gedaan."

Belaagd

Ook Nederland kent mensen die dit soort gekke overtredingen begaan. Zo was in Emmen en Groningen jarenlang een lustkapper actief: een man die zich voordoet als kapper, maar uiteindelijk alleen aan het haar van vrouwen friemelt. 

Een flinke slag bonter maakte de 'rennende rukker' het. De Pool viel vrouwen lastig in IJmuiden door ze aan te kijken terwijl hij masturbeerde. Daarna nam hij dan de benen. Zeker negen vrouwen zouden door hem zijn belaagd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Rennende rukker' krijgt 2 maanden voorwaardelijk en boete

`