'Bijzonder, bijzonder, bijzonder'

Inmiddels al 40.000 euro voor papa Jay: 'Alles gaat naar mijn kinderen'

08 januari 2019 15:01 Aangepast: 08 januari 2019 15:50
Papa Jay met zijn gezin

De donaties voor alleenstaande vader Jay Lopez, bekend van de tv-serie 'Een Huis Vol', blijven binnenstromen. Gisteren stond de teller van de crowdfundactie, begonnen door kijker Koen Joosen uit Etten-Leur, nog op 10.000. Inmiddels hebben gulle gevers daar nog eens 30.000 euro bovenop gedaan. 'Dit is een bizar bedrag.'

"Ik weet niet meer wat ik moet zeggen. We zijn zo ontzettend dankbaar", zegt papa Jay tegen Editie NL. "Ik denk dat het mensen zijn die ons het beste gunnen en onze situatie begrijpen." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wow! Al 40.000 euro voor Een Huis Vol-papa Jay

Jay heeft geen idee wanneer het stopt. "Het voelt heel erg raar. Ik heb hier niet om gevraagd. Dit komt vanuit mensen zelf, die met ons meeleven." 

Vanochtend hoorden de vader en zijn vijf kinderen dat de teller op 30.000 stond. "Mijn zoon zei voordat hij naar school ging: 'wojo, papa! Wat is er gebeurd' Het is ons echt gegund."

'Iedereen heeft behoefte aan een mooi verhaal'

Ook initiatiefnemer Koen Joosen is verbijsterd. "Dit kan niet op. Het is echt gekkenhuis, ik word de hele dag door gebeld. Er wordt op mijn werk zelfs taart gebracht door mensen die ik niet ken", vertelt hij aan Editie NL.

Met zijn crowdfundactie hoopte de man 5000 euro op te kunnen halen. "Ik had nooit verwacht dat het het zo uit de hand zou lopen. Iedereen heeft duidelijk behoefte aan een mooi verhaal, zo aan het begin van het nieuwe jaar."

'Ik wil dat ze hun dromen kunnen verwezenlijken'

Waar dit stopt weet Koen niet. "Het is niet aan ons om te bepalen wanneer het genoeg is. Het geld komt bij een heel mooi gezin terecht. Ik laat het aan papa Jay wat hij er mee doet. Ik heb 100 procent vertrouwen in hem."

"Alles gaat naar mijn kinderen", zegt Jay stellig. "Ik heb elke dag gewerkt om mijn kinderen te redden. Op deze manier kan ik ze nog beter helpen. Ik ben hun vader. Ik hou van mijn kinderen. Ik wil dat ze hun dromen kunnen verwezenlijken. Die belofte heb ik naar ze gemaakt."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore