Donaties stromen binnen

Al meer dan 10.000 euro opgehaald voor alleenstaande papa Jay: 'Ben er stil van'

07 januari 2019 16:45 Aangepast: 07 januari 2019 21:43
Papa Jay met zijn vijf kinderen. Beeld © YouTube

"Ik sta te trillen op mijn benen." Alleenstaande vader van vijf kinderen Jay Lopez uit Rotterdam, bekend van de tv-serie 'Een Huis Vol' weet niet zo goed wat hem overkomt nu er opeens meer dan 10.000 euro voor hem is opgehaald door een fan. "Het geld is allemaal voor mijn kinderen."

Jay werd gevolgd door het televisieprogramma 'Een Huis Vol' op NPO1. Koen Joosen uit Etten-Leur zag dit en wilde hem graag een kleinigheidje geven omdat Jay het financieel niet gemakkelijk heeft.

"Ik wilde graag een tientje geven dus ging ik online op zoek naar een plek waar ik dat kon doen, maar die was er nog niet. Dus heb ik vorige week maar een doneeractie aangemaakt", legt Joosen uit aan EditieNL. "En dat loopt nu storm"

'Een held'

Maar waarom nou juist Jay? "Hij raakt mij. De manier waarop hij met zijn gezin omgaat, hoe hij zijn vijf kinderen opvoedt. Dat doet mij gewoon heel erg goed." 

Koen en zijn gezin kijken allemaal naar 'Een Huis Vol'. "Ik vroeg aan onze kinderen bij wie je zou willen wonen als je tussen een van de gezinnen zou moeten kiezen. Allebei zeiden ze: 'Bij papa Jay'. Die man is een held."  

Papa Jay en zijn gezin.

Een inkijkje in het gezin van papa Jay.

'Ik laat het op mij afkomen'

Papa Jay zelf is erg onder de indruk van de actie van Koen. "Het is heel bijzonder dat er mensen zijn die dit doen. Ik ben er stil van."

Inmiddels is er al bijna 13.000 euro opgehaald en Jay lijkt te schrikken als EditieNL hem dat meedeelt. "Ongelofelijk. Ik laat het maar op mij afkomen."

'Alles voor mijn kinderen'   

Wat Jay met het geld gaat doen, weet hij nog niet. Wel wie het krijgt. "Ik gebruik het geld om een brug voor mijn kinderen te bouwen. Zij mogen alles verdelen."

Jay en weldoener Koen hebben elkaar al wel gesproken maar nog niet ontmoet. Dat gaat later nog gebeuren. Voorlopig zal de doneeractie nog even in de lucht blijven. 

De familie Lopez heeft zomervakantie

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore