Containerramp

Ponycentrum opent noodopvang voor aangespoelde My Little Pony's

07 januari 2019 14:29 Aangepast: 08 januari 2019 08:47
Beeld © Shetlanders & IJslanders - De Prairie Terschelling

Flatscreens, kleding en speelgoed: de stranden van de Waddeneilanden lagen de afgelopen dagen vol met spullen, afkomstig van de 280 overboord geslagen containers. Marleen Zorgdrager van ponycentrum De Prairie op Terschelling zoekt de kustlijn af naar één bepaald product: My Little Pony's.

"Natuurlijk trekken wij als ponycentrum ons het lot van deze drenkelingpony's aan", schrijft de pony-opvang op Facebook. "Daarom is de Prairie MyLittlePony Noodopvang nu 24/7 geopend!"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ministerie bedankt Waddenopruimers, honderden kilo's troep opgeruimd

Strandjutters kunnen hun gevonden speelgoedpaardjes bij Marleen inleveren. Volgens het Dagblad van het Noorden hoopt de vrouw zo te voorkomen dat ze uiteindelijk in de prullenbak belanden. 

Een My Little Pony op het strand van Terschelling Een My Little Pony op het strand van Terschelling

Geborsteld en uitgestald

Iedereen die een My Little Pony vindt, kan het speelgoed het best eerst even onthoofden en het water en zand eruit laten lopen. De paardjes die vervolgens naar de opvang worden gebracht, worden netjes geborsteld en uitgestald. 

De kleine paardjes worden vervolgens verkocht. "Hoe meer My Little Pony's we nu opvangen, hoe schoner het strand, hoe meer ponyfans we straks blij maken." De opbrengst van het verkochte speelgoed gaat naar een goed doel. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore