Ga naar de inhoud
Airkoe stalventilatie

'Takkenwerk boomverzorging' is de Naam van het Jaar: 'Een hele mooie erkenning'

Beeld © Namespotting

Uit een lijst van 35 merk- en bedrijfsnamen is 'Takkenwerk boomverzorging' verkozen tot Namespotting Naam van het Jaar 2018. Het bedrijf liet inzendingen als 'The Iron Lady Strijkservice' en 'Airkoe stalventilatie' achter zich.

De verkiezing werd dit jaar voor de vijfde keer gehouden. "Er zijn weer heel veel grappige en slimme namen ingestuurd", zegt bedenker en naammaker Hans Prummel. "Maar de naam moet ook iets zeggen over het bedrijf. Het moet niet alleen grappig en mooi zijn, maar ook echt goed."

De winnaar is gekozen door een jury die bestaat uit mensen die zich bezighouden met merken en merknamen. De winnaar wordt door de jury omschreven als 'een naam die hout snijdt. Dit werk besteed je graag uit. Takken en bomen zagen is gewoon ook een takkenwerk."

De top 5

  1. Takkenwerk boomverzorging
  2. Onder de plak Bestickering
  3. The Iron Lady Strijkservice
  4. Airkoe stalventilatie
  5. De Pianotemmer pianostemmen en -onderhoud

'Een mooie erkenning'

Oprichter Lodewijk Lamers van Takkenwerk boomverzorging kende de verkiezing niet. "Ik ben blij verrast. Het is ontzettend leuk om te zien dat de naam wordt opgepikt", zegt hij tegen Editie NL. De slogan is volgens Lamers niet dubbelzinnig bedoeld. "Ik heb een prachtige baan. Ik probeer bij te dragen aan de veiligheid en de vorm van een boom. Ik ben constant met takken bezig, dus vandaar 'takkenwerk'." 

Lamers krijgt krijgt wel vaker reacties van klanten die de naam zien staan. "Maar dat we deze prijs nu hebben gekregen, is een hele mooie erkenning. Ik ben er erg trots op."

Bron: Editie NL