Ga naar de inhoud
Vrolijk Paasfeest

Ongelooflijk: bij de Action liggen de paaseitjes al in de schappen

Beeld © Twitter | @zaagvis

De kerstboom staat nog in huis, vanavond worden er oliebollen gegeten en pas over 111 dagen is het Pasen. Maar dat is voor de Action geen reden om te wachten met de verkoop van chocolade-eitjes.

Die zijn namelijk al in meerdere winkels gespot. Ook chocolade paashazen en andere paasartikelen zijn nu al te koop. Op Twitter wordt vol ongeloof gereageerd op het voorjaarsassortiment. "Hang die eieren in je boom en gebruik een kip als piek! Ben je in ieder geval op tijd", reageert iemand.

Een ander schrijft: "Ik heb een chocoladeletter van de Sint nog ergens in de kast liggen. De jaren vliegen om."

'Het voelt vroeg'

Toch is het volgens de winkel geen vergissing dat de eitjes al binnen zijn. "Het kerstspul gaat er rond deze tijd uit en daar komen de paasspullen voor in de plaats", laat een woordvoerder weten. "Bijna alle kerstartikelen waren uitverkocht, dus die worden automatisch opgevuld door paasspullen." 

Dat het wat vroeg voelt, dat begrijpt de woordvoerder wel. Toch zou dat vooral komen doordat de feestdag heel laat valt dit jaar. "We vieren Pasen pas eind april. Daardoor lijkt het nog vroeger dan normaal. Maar aan het einde van de zomervakantie hebben we ook altijd al kerstspullen. Mensen vinden het leuk om dit soort festiviteiten vooruit te plannen."