Dierenmishandeling

Rotterdamse puppy Trip mag beginnen met fysiotherapie

28 december 2018 10:35 Aangepast: 28 december 2018 10:40
Trip met de chirurg die zijn pootje heeft gered. Beeld © Dierenbescherming

Goed nieuws voor de vijf maanden oude Staffordshireterriërpup Trip. Hij is vorige week met succes aan zijn gebroken pootje geopereerd en mag nu beginnen met fysiotherapie.

Het hondje werd twee weken geleden gevonden langs de Maeterlinckweg in Rotterdam-Zuid. Hij liep slecht vanwege een oude breuk in zijn achterpoot en was licht ondervoed. Omdat hij niet is gechipt, werd hij ondergebracht bij de Dierenbescherming.

Veel rusten

Die meldt nu dat de kleine Trip goed herstelt van zijn operatie en vijf keer per dag rek- en strekoefeningen moet doen met zijn rechterpoot. Wel moet hij de komende dagen nog een kap op, wat het kauwen op een groot bot wel lastig maakt. Verder moet hij veel rusten in de bench, omdat het metalen plaatje in zijn achterpoot kan verschuiven bij een abrupte beweging.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Poot van Rotterdamse puppy Trip hoeft niet geamputeerd te worden

Zwaar beschadigd

Het plaatsen van dat plaatje was overigens best een uitdaging. Gelukkig ging de operatie goed en heeft orthopedisch chirurg Ronald Bosch het plaatje met zeven metalen pennen vast kunnen zetten. 

"Helaas blijkt de onderste groeischijf van de poot te zwaar beschadigd om te kunnen herstellen, maar met de juiste zorg en begeleiding zal het dier hier hopelijk in de toekomst toch goed mee kunnen lopen", zegt hij over Trip.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore