All You Need Is Love

Maureen werd toch herenigd met Liam: 'Ik dacht, dit komt niet meer goed'

25 december 2018 13:16 Aangepast: 25 december 2018 18:33
Maureen en Liam. Beeld © Editie NL

Het is een heel andere eerste kerstdag dan normaal voor Maureen Ypma uit Heerenveen. Op het aller-aller-allerlaatste moment werd zij herenigd met haar Nieuw-Zeelandse vriend Liam, in All You Need Is Love. "Ik probeerde hem te bellen, om hem te vertellen dat hij meteen een ticket moest boeken. Maar hij nam niet op."

Toen het eindlied gisteravond werd ingezet, waren Maureen en Liam nog steeds niet bij elkaar. "Normaal gaat het bandje spelen en dan worden allemaal mensen alsnog herenigd", vertelt Maureen aan Editie NL. "Maar Robert was al met de afkondiging bezig. Toen realiseerde ik me: 'dit komt echt niet goed.'"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kijkers vinden Maureen uit All You Need Is Love zielig: 'Waarom haar zo kwellen?'

"Toen ik al al die gelukkige mensen voor me zag staan hield ik het niet meer. Ik brak." De zaal liep ondertussen leeg en langzaam kwam het bij de Friezin binnen dat ze de Kerst zonder haar Nieuw-Zeelandse vriend zou vieren. "Er kwamen allemaal mensen naar me toe om me te troosten. Mijn moeder wilde mijn hand vast houden, maar ik wilde niet aangeraakt worden. Ik was te emotioneel."

'Ik begreep er niks meer van'

Gelukkig werd de vrouw uit haar lijden verlost en mochten zij en haar moeder de zaal verlaten. "Ik probeerde Liam te bellen, om hem te vertellen dat hij meteen een ticket moest boeken. Maar hij nam niet op." 

Met lood in de schoenen staat Maureen in de gang van de studio, waar ze stiekem wordt gefilmd. Dan wordt ze ineens op haar schouder getikt. 'Maureen, hier ben ik.' "Vanaf dat moment kan ik me eigenlijk niks meer herinneren. Er gierde zoveel adrenaline door mijn lijf. Eerst heb je hoop, dan is alle hoop weg en plotseling staat hij daar. Ik begreep er niks meer van."

'Ontzettend blij'

Vanuit de studio van All You Need Is Love zijn Maureen en Liam meteen naar Duitsland gegaan. "Ik wilde hem zoveel laten zien, er was geen tijd te verliezen. En dat terwijl ik nog maar half begreep wat me was overkomen en Liam een enorme jetlag had."

De twee hebben veel gewandeld en zijn tot rust gekomen. Inmiddels zijn ze weer in Nederland, waar ze samen met Maureens familie Kerst vieren. "We proberen van elke seconde te genieten. We gaan veel foto's maken en alles samen doen. Ik heb de kans niet gehad om All You Need Is Love te bedanken, maar ondanks de late verrassing ben ik ontzettend blij."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore