Ga naar de inhoud
Foutje

Een half uur parkeren in Amsterdam: 6058 euro

Beeld © Twitter | Vincent Everts

Trendwatcher en blogger Vincent Everts kreeg de schrik van zijn leven toen hij bij de parkeerautomaat van Q-Park in Bos en Lommer stond. De auto van de man had een half uurtje in de garage gestaan, maar hij moest ruim 6000 euro parkeergeld betalen.

"Ik dacht: 'What the fuck?!'", zegt Everts lachend tegen Editie NL. "Ik heb het parkeerticket er meerdere keren ingestoken, maar de automaat bleef aangeven dat ik 6058 euro moest betalen."

De man liep naar het kantoortje van Q-Park in de garage om verhaal te halen. "Onderweg daar naartoe ging ik toch even nadenken. Ik ben al mijn zakken afgegaan en toen vond ik nog een parkeerticket. De juiste."

'Mijn eigen stomme fout'

Everts bleek een oud parkeerkaartje in de machine te hebben gestopt. "Normaal wordt de ticket ingeslikt, maar dit is zo'n garage waar je kenteken wordt gescand", legt hij uit. "Ik had gewoon het verkeerde kaartje gepakt. Het was mijn eigen stomme fout."

Uiteindelijk moest hij met de juiste ticket 1 euro afrekenen. "Ik ben toch blij dat ik niet 6000 euro lichter ben. En ik wil mij excuses aanbieden voor de negatieve publiciteit voor Q-Park. Dat was niet de bedoeling."

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl