Alaaf!

Gespreide vrouwenbenen op gevel huis Brabantse Prins Carnaval

24 december 2018 14:06 Aangepast: 24 december 2018 15:55
De voorgevel van Mario en Edith Willems Beeld © Deurne Media Groep

In november werden Mario en Edith Willems geïnstalleerd als Prins en Prinses Carnaval van het Brabantse Liessel. Sinds een paar dagen hangen er twee enorme vrouwenbenen op de gevel van hun huis. En daar is niet iedereen blij mee.

De versieringen zijn opgehangen door de buurtverenigingsgroep. Prinses Edith schrijft op Facebook: "Lieve buurtjes, bedankt voor deze ludieke actie om mijn beroep als kraamverzorgende zo in de picture te zetten... geweldig!!!! Grt prins Mario d'n 1e en prinses Edith."

Op de foto zien we Prins Mario d'n Urste in kostuum tussen de twee benen in poseren. Edith is kraamverzorgster en Mario is in het huis geboren. Ondanks de achterliggende reden en hun eigen enthousiasme, zijn sommige buurtbewoners minder gelukkig met de creatie. "Ze hadden er net zo goed een ooievaar neer kunnen zetten", zegt een vrouw tegen Omroep Brabant.

'Mag vrouwvriendelijker'

De vrouw is volgens de lokale omroep een paar langs het huis gereden en vindt dat het kunstwerk vrouwvriendelijker mag. "Dus ja, ik heb er best wel moeite mee. De eerste keer dat ik er langsreed, kon ik m'n ogen bijna niet geloven en moest ik bijna een ruk aan m'n stuur geven."

Een woordvoerder van Carnavalsstichting De Kei zegt niet blij te zijn met de negatieve reacties, maar zegt dat de meeste mensen in het dorp vooral positief zijn. "Het moet niet groter gemaakt worden dan het is." Prins Mario d'n Urste heeft zelf nog niet op het kunstwerk gereageerd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`