Kerstgedachte

Politie geeft kerstboom en cadeautjes aan arm gezin in Capelle aan den IJssel

21 december 2018 09:19 Aangepast: 21 december 2018 10:43
Het gezin en de agenten poseren bij de boom. Beeld © Twitter | Hans Manse Dierenwelzijn politie Rotterdam

Agenten van de Rotterdamse dierenpolitie waren afgelopen week bij een gezin in Capelle aan den IJssel, nadat ze een melding hadden gekregen over dierenwelzijn. Daar troffen ze een schrijnende situatie aan. 'We zagen wat armoede met mensen kan doen.'

De katten van de mensen hadden het laminaat vernield. "We adviseerden de man om dat te vervangen, maar hij vertelde dat hij moest rondkomen van 75 euro per maand", zegt agent Hans Manse tegen Editie NL. "In de hoek stond een klein kerstboompje met tien lampjes en één bal."

"Toen de dochter van de mensen de kamer in kwam gelopen riep ze: 'Papa, we zouden toch een grote boom krijgen?' Ons hart brak." Hans en zijn collega besloten om de mensen te helpen. "Dit zijn hartverscheurende verhalen waar je niet aan voorbij kunt lopen. In het kader van de kerstgedachte moet je hier iets mee."

Samen de boom opgetuigd

Hans en zijn collega hebben mensen gevraagd of iemand nog een kerstboom had, of er eentje wilde kopen. "We kregen heel veel berichtjes van mensen die een boom wilden geven, maar ook lekker eten en cadeautjes wilden kopen", vertelt Hans. "Samen met het gezin hebben we de boom opgetuigd en de cadeautjes eronder gelegd."

De mensen braken in tranen uit. "Ze waren heel erg blij, maar schaamden zich ook. Het is heel triest." Het laminaat moet vervangen worden en Hans hoopt dat dat snel gebeurt. "Voor nu heeft dit gezin in ieder geval een fijne Kerst."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore