Dierenmishandeling

Poot van Rotterdamse puppy Trip hoeft niet geamputeerd te worden

18 december 2018 14:22 Aangepast: 18 december 2018 19:36
Trip en de röntgenfoto van zijn gebroken poot Beeld © Facebook | Dierenopvangcentrum Spijkenisse

Vorig weekend werd de kleine Amerikaanse Stafford terriër Trip aangetroffen langs de weg in Rotterdam-Zuid. De pup had een gebroken pootje en liep mank. Dierenartsen vreesden dat het pootje misschien geamputeerd moest worden, maar dat hoeft gelukkig niet.

Uit de foto's die de dierenarts van het pootje van Trip maakte, bleek dat het om een oude breuk ging. De pup had er waarschijnlijk maanden mee rondgelopen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Puppy met gebroken poot gedumpt in Rotterdam

De Dierenbescherming ging meteen op zoek naar een specialist die de poot goed kan zetten, zodat deze niet geamputeerd hoefde te worden.

'Een pittige operatie'

Gisteren is Trip onderzocht door een orthopeed. En er is goed nieuws: er kan een poot-besparende operatie worden uitgevoerd. De pup zal morgen al onder het mes gaan.

"Er staat Trip een pittige operatie van 3 uur te wachten, want het bot is helemaal naast zijn heup is komen te staan", laat de Dierenbescherming weten. "De orthopeed zal tijdens de operatie moeten bekijken of de poot door middel van een metalen plaat of met pennen rechtgezet kan worden."

'Hopelijk is hij sterk genoeg'

Zowel voor de orthopeed, als voor Trip zal het een zware klus worden. De hond zal na de operatie zeker drie tot vier maanden intensieve fysiotherapie nodig hebben. "Gelukkig is Trip nog jong en hopelijk sterk genoeg om er weer helemaal bovenop te komen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore