1912

Brieven voor de Kerstman na 106 jaar alsnog bezorgd

17 december 2018 10:14 Aangepast: 17 december 2018 10:14
Kinderen overhandigen de brief aan de Kerstman. Beeld © Beverly Heritage Center

Sinaasappels, een scoutingboek en een luchtgeweer zijn een paar wensen die op de verlanglijstjes van kinderen in 1912 stonden. De brieven werden gevonden tijdens de renovatie van een klein museum in Beverly, in de Verenigde Staten.

De Kerstman krijgt miljoenen brieven per jaar, maar vier brieven die hij afgelopen weekend ontving zijn extra bijzonder. Tijdens de renovatie van het Beverly Heritage Center, een klein museum, werden bruine stukken papier gevonden. Het bleken brieven te zijn die kinderen 106 jaar geleden aan de Kerstman schreven. 

"Het is nooit te laat om in de magie van kerst te geloven", schrijft het museum op haar site. De brieven uit 1912 en 1913 werden door medewerkers gevonden in de schoorsteenwand. Daar zaten ze ruim een eeuw verstopt.

'Mijn naam is Lanie en ik ben blind'

Een van de brieven werden geschreven door de achtjarige Page Woodward. Het meisje vraagt de Kerstman onder andere om cadeautjes voor haar ouders, broers en zussen. Een hoed voor haar vader en een luchtgeweer voor broer.

De andere post komt van twee zusjes: "Mijn naam is Lanie en ik ben blind, maar mijn zusje Helen kan wel zien", schrijft het meisje. Op hun verlanglijstje staan sinaasappels, violen en een haarband. 

'Een mooi inkijkje in het leven van kinderen'

De hele maand worden de brieven tentoongesteld in het museum. "Brieven van kinderen worden bijna nooit bewaard", zegt Christopher Mielke, die de tentoonstelling inrichtte. "De verlanglijstje geven een mooi inkijkje in het leven van kinderen, omdat ze echt geloven dat de Kerstman de brieven zal lezen." 

De oude brieven zijn door kinderen, wiens over overgrootouders misschien wel met de schrijvers hebben gespeeld, aan de Kerstman overhandigd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore