Fetisj

Man steelt poepluiers van kinderdagverblijven: 'Hij snuffelt eraan'

17 december 2018 09:42 Aangepast: 21 december 2018 10:54
Foto ter illustratie Beeld © iStock

De verhalen van mensen die ondergoed stelen, kennen we inmiddels wel. Maar een man in het Brabantse 's Gravenmoer houdt er een wel heel bijzondere hobby op na: hij steelt luiers uit de containers van kinderdagverblijven en gaat daar vervolgens mee het bos in.

"Vijf jaar geleden is het begonnen. De container bij ons voor de deur stond open, met daarnaast opengescheurde luiers", vertelt Nicole Mallens van kinderopvang De Hummelhoeve in Dongen aan Editie NL. "Ik kon de inhoud van de luiers zien. Een nogal vreemde situatie."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lingeriedief in Hengelo opgepakt dankzij 'lok-bh'

En het bleek geen eenmalige vondst. "We zagen een vast patroon. Tussen de middag troffen we de open container met de luiers aan", vertelt Mallens. Een wijkagent is een aantal keer langsgekomen, in de hoop de man op heterdaad te betrappen, maar dat lukte niet.

'Met een grote zak luiers op de fiets'

Nicole woont vlakbij de kinderopvang. "Afgelopen augustus stond ik voor het raam naar buiten te kijken en toen zag ik de man in de container graaien. Hij stapte met een grote zak luiers op de fiets." De vrouw schat dat de man toen een jaar of twintig was.

Met de auto is ze achter de dief aangereden. "Hij fietste richting 's Gravenmoer. Daar is hij de bossen ingereden. Ik heb hem bij de uitgang staan opwachten, maar hij kwam er niet uit." Na de achtervolging was het een paar maanden rustig, totdat een wandelaar afgelopen weekend een hoop luiers en tissues in het bos vond.

Op deze plek in het bos zijn de luiers gedumpt. Op deze plek in het bos zijn de luiers gedumpt.

'Ik denk dat hij er opgewonden van raakt'

Nicole denkt wel te weten wat de dief met de luiers doet. "Ik denk dat hij ernaar kijkt, eraan snuffelt en er opgewonden van raakt. Ik vind dat nogal raar."

Een woordvoerder van de politie laat aan Editie NL weten dat agenten naar de man uitkijken. "Er wordt extra gesurveilleerd op de plekken waar de luiers zijn gevonden. Er is niet alleen sprake van diefstal, maar ook van milieuvervuiling." Nicole hoopt dat de man snel wordt gevonden. "Het is geen ramp dat er luiers verdwijnen, maar dat dit in de bossen gebeurt, is gewoon te gek."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`