Ga naar de inhoud
'Lachen, gieren, brullen'

Barbier Rogier heeft de slechtste slogan: 'Het was een inkoppertje'

Timo Smit, eigenaar van Rogier Barbier, poseert trots bij de winnende slogan. Beeld © Timo Smit

Timo Smit, de eigenaar van Barbier Rogier, is vandaag niet aan het knippen. 'Ik ben vanaf acht uur vanmorgen non-stop aan het bellen.' De kapperszaak is de trotse winnaar van de slechtste slogan van het jaar: 'Wij doen wel vrouwen maar wij knippen ze niet'.

"We zijn ontzettend blij dat we hebben gewonnen. We krijgen heel veel leuke reacties en worden overspoeld met aandacht", vertelt Timo Smit aan Editie NL. "Iedereen die vandaag in de stoel zit heeft het erover. Mijn Facebook en WhatsApp ontploften, dus ik heb m'n telefoon maar even uitgezet."

Slechtste
Lees ook:
Slechtste slogan van 2018: 'We doen wel vrouwen maar knippen ze niet'

De Larense kapperszaak Barbier Rogier bestaat zeven jaar. Zo'n drie jaar na de oprichting ontstond de slogan 'Wij doen wel vrouwen maar wij knippen ze niet'. Met deze oneliner laat de zaak negen andere slechte slogans achter zich.

'Het is altijd lachen, gieren, brullen'

De slogan begon eigenlijk als grap. "We zijn een herenkapperszaak, maar er lopen hier regelmatig dames binnen met de vraag of we ook vrouwen doen", legt Timo uit. "We werken met alleen maar mannen, dus het is altijd lachen, gieren, brullen. Dit was een inkoppertje."

En met de grap heeft Timo nu de prestigieuze prijs binnengesleept. "Ik vond zelf stiekem 'Voor ieder reetje een Aarts W.C'tje' heel sterk, maar ik ben blij dat wij het zijn geworden."

De volledige top 10

  1. We doen wel vrouwen maar knippen ze niet (Barbier Rogier)
  2. Ga niet zelf kutte, Bel Ronald Schutte! (Stukadoors/schildersbedrijf Schutte)
  3. Voor ieder reetje een Aarts W.C'tje (Aarts Sanitair Service)
  4. Met je fiets in de penarie? bel dan even met Harie… (Fietsenmaker Harrie)
  5. Theo en Peet, voor al u electriciteet (PC van der Peet)
  6. Het Solmar je vakantie zijn (Solmar Tours)
  7. Wespen horren buiten (Unilux horren)
  8. Let us oystertain you! (Oestercompagnie)
  9. 't is VERS(C)HOOR (Verschoor groente- en fruithandel)
  10. Zonder ons gene plons (Ruimdienst Lazeroms)

'Laren op de kaart gezet'

De kapperszaak is al bekend in het Gooi en omstreken, maar Timo hoopt dat de slogan nog meer klanten zal trekken. "Bijna iedereen is positief. Er zijn natuurlijk ook wat negatieve reacties van mensen die de slogan seksistisch vinden. Maar het gaat echt om een grapje, niets meer."

Vandaag is het effect van de prijs al zichtbaar: de zaak zit stampvol. "Ik kreeg al een bericht van de lokale krant dat ze blij zijn dat we Laren op de kaart hebben gezet."